Hidayah Suhailee
tiada tajuk :'))

Friday, 21 April 2017 @ Friday, April 21, 2017 | 5 Comment [s]


 
Assalamualaikum plus plus Hai  
feeling fresh gittew

  
p/s: maaf atas penggunaan kata "aku" 

oke oke pas masuk u terus aku krik-krik bagai lipas yang hilang arah. emmm tida kena. (hilang terus dari blog) last-last muncul balik. kalau ada pun kejap post kejap padam. ihiks lagipun ada ja kawan-kawan tanyaa " Yaya, ila mau update blog??? rindu.."
eleh diorang bukan rindu aku update blog. diorang sebenarnya rindu gambar kucing cecomel kan kan..
 hambar sudahkan??? ayat pun smbarang macam balik ke zaman budak sekolah rendah .

okay, 
setakat ni okaylah hidup dekat u. cuma duit keluar macam air yang mengalir deras (sobs sobs) 


nanti beli ini beli itu.. beli makanan terutamanya ya Rabb, kejap ja memang duit habis  

 


  nota kaki: weh nanti aku sambung .. update pasal kucing  bye gals.


come back ! (rumet + classmates)

Saturday, 4 June 2016 @ Saturday, June 04, 2016 | 5 Comment [s]


HELLO!!!
gila dekat setahun aku xhapdet blog. bukak blog pun langsung xda. padahal sebelum masuk matrik haritu kemain pakat dengan kawan blogger lain cakap nanti masing-masing nak update life dekat tempat kitorang stdy. haha . tapi hakikatnya aku kelu di situ.so, ni aku cerita sikit.

 *baju kuning : anne , merah : tayo
yang btudung dpn ada air pink  : aku (gemuk sdh) , sblh aku : diyana
               Well , dekat matrik aku ada 3rumet (tayo, anne , diyana) *baik,gila-gila macam otak aku jugak*. kekadang kami makan berjemaah dalam bilik, atas lantai bawah lampu feeling-feeling berbuka puasa
gituuuu.. feeling-feeling family bahagia gituuuu.    . semua ada sifat yang tersendiri.  tu yang buat kami macam kekadang sangat riuh nak mati! syukur gila dapat rumet yang boleh gila-gila , sporting , baik dan sebagainya. belajar pun sesama.. memang syukurla. aku harap nnti kalau sambung study lagi dapatla rumet yang boleh bertolak ansur dengan penghuni bilik yang lain.  

                 ok pasal Classmate ! Classmateku sekaliannnn    i love u !!!!   semua kami memang gila-gila. dalam kelas xsah kalau tiada bemain , tiada bising-bising, or tiada bergurau-gurau dengan lecturer. imagememang xsah kalau setakat diam-diam. diorang time kita susah drg ada time senang pun ada. selalu makan pun macam mau satu kelas. uuuuu jalan pun ada semua. kalau sudah sama-sama semuaaaa nah...itu lah itu..  
*gambar class yang combine dengan lecturer lab fizik*
nama kelas kami 47&48 et.al 
ok. sampai sini ja cerita ni.. nanti sambung lagi. image 




nota kaki dan tangan : nanti masuk library buka
buku jangan pegang fon. fokus.. jangan jadi
macam nenek sebelah dalam gambar ni.


BELUM LAGI

Monday, 18 May 2015 @ Monday, May 18, 2015 | 14 Comment [s]

huaaaaaa... ni hapdet blog versi malas-malas tauu.. 
*****
*menghitung hari.... detik demi detik. lalaalala*
kononnya tengah feel detik-detik akhir sebelum jejakkan kaki ke Matrikulasi Labuan (KML)
sebenarnya kan.. ~~~
imageaku dah packing beberapa barang. (nampak tak semangat tu?nampak tak?) hahaha  semangat kan?? kan?
tapi adalah jugak beberapa benda aku belum pack. 
yang pasti buku-buku memang belum sedia. 
setiap hari aku akan packing baju .. lepastu bongkar balik. lepastu packing balik
dah terbuktilah aku memang takdak kerja ! hahaha. 
eh eh.. bukan! bukan!! tu semua disebabkan macam bingung sikit. yalah kali ni aku packing barang sendiri. selalu my dad yang packingkan. tu yang ke laut tu. dah cuba macam-macam dah. ni buat camni tu buat camtuh.. tapi tetap takmuat!  hailaaaaa. HELP ME. sampaikan 2beg besar dah aku guna. pergh! apa? NDA CUKUP? ya RABB.ni pun masih ada lagi belum packing. selimut, cadar, sarung bantal. 
senang cerita memang perlukan lagi satu beg besar. atau 2beg besar. (kau dah kenapa nak bawak satu rumah sekali?)

oke. tu soal packing, ni soal kesihatan. belum apa-apa lagi, belum lagi masuk hostel aku dah sakit,ahahaa. sekarang ni pun tengah demam + selesma. punya sengsara. sampai rasa macam mau tecabut ni hidung baaa...tu belum masuk hostel. dah sakit. nanti? aku xtaulah camana haha.. harapnya sana aku pandai jaga diri laaaa.. nanti mesti rindu rumah,. 
ada jugak terfeeling sedih-sedih bila ada keluarga yang tinggal jauh datang jumpa aku pastu nak ucap selamat jalan walaupun aku belum jalan.. dorang cakap sebab nanti tak sempat jumpa .. *punya nak tahan airmata ni dari jatuh membanjiri rumah, kahkahkah*
ada jugak saudara mara yang hantar mesej bagi nasihat apa semua. uaaaaa. terus rasa disayangi gituu.

apapun.. biar belum sedia , tapi kena sedia jugak.. bersiap sedia tinggal berjauhan dengan keluarga,.. kena bersedia membanting tulang tulang yang memang nda kuat ni,, kena bersiap sedia hidup berdikari (oh mai.. memang metal fizikal kena tough). tida dapat sudah tu bermanja sama mom selalu.. 

p/s: doakan yaya kuat + berjaya. nanti takdapat hapdet blog dah.. *lap air mata* . kawan-kawan seperjuangan tuh yaya doakan selamat belajar dan selamat berjaya. *hulur tisu*


Older Post
Princess



Hello, I'm Yaya. sweet 20 for this 24 oct (2017).
SABAHAN
ig : hidayah_suhailee
E-MAIL :
daya.suhailee@yahoo.com




image
thank you!

Diary About Stuff


Tabung


TagBoard








History




The Credits!

Template by : Sharanichi Potter
Header By: Natrah
Edited By: Yaya Suhailee