Hidayah Suhailee
come back ! (rumet + classmates)

Saturday, 4 June 2016 @ Saturday, June 04, 2016 | 5 Comment [s]


HELLO!!!
gila dekat setahun aku xhapdet blog. bukak blog pun langsung xda. padahal sebelum masuk matrik haritu kemain pakat dengan kawan blogger lain cakap nanti masing-masing nak update life dekat tempat kitorang stdy. haha . tapi hakikatnya aku kelu di situ.so, ni aku cerita sikit.

 *baju kuning : anne , merah : tayo
yang btudung dpn ada air pink  : aku (gemuk sdh) , sblh aku : diyana
               Well , dekat matrik aku ada 3rumet (tayo, anne , diyana) *baik,gila-gila macam otak aku jugak*. kekadang kami makan berjemaah dalam bilik, atas lantai bawah lampu feeling-feeling berbuka puasa
gituuuu.. feeling-feeling family bahagia gituuuu.    . semua ada sifat yang tersendiri.  tu yang buat kami macam kekadang sangat riuh nak mati! syukur gila dapat rumet yang boleh gila-gila , sporting , baik dan sebagainya. belajar pun sesama.. memang syukurla. aku harap nnti kalau sambung study lagi dapatla rumet yang boleh bertolak ansur dengan penghuni bilik yang lain.  

                 ok pasal Classmate ! Classmateku sekaliannnn    i love u !!!!   semua kami memang gila-gila. dalam kelas xsah kalau tiada bemain , tiada bising-bising, or tiada bergurau-gurau dengan lecturer. imagememang xsah kalau setakat diam-diam. diorang time kita susah drg ada time senang pun ada. selalu makan pun macam mau satu kelas. uuuuu jalan pun ada semua. kalau sudah sama-sama semuaaaa nah...itu lah itu..  
*gambar class yang combine dengan lecturer lab fizik*
nama kelas kami 47&48 et.al 
ok. sampai sini ja cerita ni.. nanti sambung lagi. image 




nota kaki dan tangan : nanti masuk library buka
buku jangan pegang fon. fokus.. jangan jadi
macam nenek sebelah dalam gambar ni.


BELUM LAGI

Monday, 18 May 2015 @ Monday, May 18, 2015 | 14 Comment [s]

huaaaaaa... ni hapdet blog versi malas-malas tauu.. 
*****
*menghitung hari.... detik demi detik. lalaalala*
kononnya tengah feel detik-detik akhir sebelum jejakkan kaki ke Matrikulasi Labuan (KML)
sebenarnya kan.. ~~~
imageaku dah packing beberapa barang. (nampak tak semangat tu?nampak tak?) hahaha  semangat kan?? kan?
tapi adalah jugak beberapa benda aku belum pack. 
yang pasti buku-buku memang belum sedia. 
setiap hari aku akan packing baju .. lepastu bongkar balik. lepastu packing balik
dah terbuktilah aku memang takdak kerja ! hahaha. 
eh eh.. bukan! bukan!! tu semua disebabkan macam bingung sikit. yalah kali ni aku packing barang sendiri. selalu my dad yang packingkan. tu yang ke laut tu. dah cuba macam-macam dah. ni buat camni tu buat camtuh.. tapi tetap takmuat!  hailaaaaa. HELP ME. sampaikan 2beg besar dah aku guna. pergh! apa? NDA CUKUP? ya RABB.ni pun masih ada lagi belum packing. selimut, cadar, sarung bantal. 
senang cerita memang perlukan lagi satu beg besar. atau 2beg besar. (kau dah kenapa nak bawak satu rumah sekali?)

oke. tu soal packing, ni soal kesihatan. belum apa-apa lagi, belum lagi masuk hostel aku dah sakit,ahahaa. sekarang ni pun tengah demam + selesma. punya sengsara. sampai rasa macam mau tecabut ni hidung baaa...tu belum masuk hostel. dah sakit. nanti? aku xtaulah camana haha.. harapnya sana aku pandai jaga diri laaaa.. nanti mesti rindu rumah,. 
ada jugak terfeeling sedih-sedih bila ada keluarga yang tinggal jauh datang jumpa aku pastu nak ucap selamat jalan walaupun aku belum jalan.. dorang cakap sebab nanti tak sempat jumpa .. *punya nak tahan airmata ni dari jatuh membanjiri rumah, kahkahkah*
ada jugak saudara mara yang hantar mesej bagi nasihat apa semua. uaaaaa. terus rasa disayangi gituu.

apapun.. biar belum sedia , tapi kena sedia jugak.. bersiap sedia tinggal berjauhan dengan keluarga,.. kena bersedia membanting tulang tulang yang memang nda kuat ni,, kena bersiap sedia hidup berdikari (oh mai.. memang metal fizikal kena tough). tida dapat sudah tu bermanja sama mom selalu.. 

p/s: doakan yaya kuat + berjaya. nanti takdapat hapdet blog dah.. *lap air mata* . kawan-kawan seperjuangan tuh yaya doakan selamat belajar dan selamat berjaya. *hulur tisu*

SHOPPING gila-gila di RAKUTEN MALAYSIA

Friday, 8 May 2015 @ Friday, May 08, 2015 | 12 Comment [s]

hai uollssss! 
harini terRAJIN pulak nak hapdet ... hahah
so, yaya nak sebarkan berita gempar! paling GEMPAK!
 MEH DATANG DEKAT SAT NAAA!

yaya baru ja jumpa satu website iaitu RAKUTEN
sebenarnya, website RAKUTEN  ni  website online uollss.. yaya dah selongkar website ni. oh my gaddd! SERIOUS TALK! 
  1. harga berpatutan
  2. barang semua mak aih!! (gigit jari sebab macam semua nak beli. kahkahkah
  3. setiap pembelian kita akan diberi point mengikut harga, oke contoh RM1 = 1mata. so, sambil menyelam minum air la uollss.. nanti dah banyak boleh guna point tu untuk SHOPPING ! (kenyit mata) 
    *tengah excited nak shopping*

    so, selongkar punya selongkar.
    yaya nak beli 5 barang dekat RAKUTEN ...
    1.  yaya nak beli KAWAII JAPAN STYLE BACKPACK BAG . oke yaya pilih beg ni sebab yaya memang sangat-sangat suka beg. cuma selalu kalau jalan ke bandar pandai usha jaaa. tida pandai beli. haha. sebab nak cari yang betul-betul "BEG PILIHAN" so now, yaya dah jumpa !!

    http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12047&media=14&subid=Hidayah97http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12047&media=14&subid=Hidayah97
     yang beg ni yaya boleh bawa kek kelas (pelajar kan?) , boleh bawa jalan-jalan.2 in 1 .

    2. yaya nak beli D165-SLING BAG/SHOULDER BAG = RM61.50 . FIRSTLY. KAN DAH CAKAP YAYA SUKA gila DEKAT BAG!!! 
     http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12048&media=14&subid=Hidayah97
     http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12049&media=14&subid=Hidayah97
    nak bagitau ni... sebenarnya yaya ni lain sikit, kalau jalan dengan mak yaya. bila lalu ja depan kedai jam  memang yaya akan STOP dan tengok jam dan buat gaya macam akan dibelikan. haha..  memang ni la yang yaya nak sangat ! haha.. sampai berbelas minit jadi patung depan jam-jam yang comel tuh. auh. rasa nak hempuk kepala dekat dinding. lagipun mak marah beli jam lagi. sebab yaya dah banyak jam. ahahaha. hambek kau. !
    "sabar yaya, nanti mesti dapat!"

     http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12049&media=14&subid=Hidayah97 http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12049&media=14&subid=Hidayah97
    oke. yang ni ada dua warna. ada BLACK ada KHAKI. so, I prefer black one.


    5. Untuk hadiah sempena hari ibu. yaya nak beli CHOC BOUQUET-RC03 =RM 188 
     http://tr.styles.my/?type=deeplink&id=12051&media=14&subid=Hidayah97sebab, mak suka coklat! so.. ini yaya bagi istimewa buat mak yaya jadi  mak yaya makan coklat banyak-banyak.! yeah (love you mom)





itu la barang-barang yang yaya dah checklist nak beli. wakaka, (banyak duit nampak?) 
dan jangan lupa!! jemput join.
http://shopcoupons.my/blog/pertandingan-blogger-shopcoupons-rakuten-malaysia/
*klik banner untuk baca maklumat dan syarat yang perlu*
Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.


Older Post
Princess



Hello, I'm Yaya. sweet 19 for this 24 oct (2016).
SABAHAN
Bisnes Tudung
ig : hidayah_suhailee
ID Wechat: yayasuhailee_HS
E-MAIL :
daya.suhailee@yahoo.com




image
thank you!

Diary About Stuff


Tabung


TagBoard











History




The Credits!

Template by : Sharanichi Potter
Header By: Natrah
Edited By: Yaya Suhailee